Ik kan het zelluf…!

'Ik kan het zelluf, mama', roept mijn dochter van drie als ik haar rits ‘even snel’ dicht wil doen. Ik bedenk me hoeveel sneller het zou zijn als ik haar rits voor haar dicht zou doen. Maar, ik weet ook dat ze het dan nooit zelf leert.

Leren ontstaat niet doordat je dingen voor iemand doet. Iemand iets voordoen, dat wil nog wel eens helpen. Ervaringen delen, nadenken, zaken bestuderen, zelf doen… het zijn allemaal verschillende manieren om te leren.

Wanneer heeft u voor het laatst de tijd genomen om écht bewust iets nieuws te leren? Natuurlijk, iedere dag leren we wel iets nieuws. Maar écht bewust de tijd nemen om iets nieuws te leren? Vaak sneeuwt het onder in de waan van de dag.

Juist daarom vind ik het ontzettend bijzonder dat 182 professionals uit gemeenten er voor kiezen deel te nemen aan de i-NUP Academy. Een initiatief van Operatie NUP, VIAG, IMG 100000+ en VGS, dat duidelijk in een behoefte voorziet.

Een groot deel van deze gemeenten worstelt met vergelijkbare vragen rondom de implementatie van de NUP-bouwstenen. Wat kan ik er wel en niet mee? Hoe pak ik de implementatie aan? Welke stap zet ik eerst? Wie moet ik in mijn gemeente daar eigenlijk bij betrekken? Hoe zorg ik dat, als de spullenboel eenmaal draait, het ook nog gebruikt wordt?

Negen regio’s, waarin enthousiaste deelnemers van en met elkaar leren. Antwoorden formuleren. Door met anderen ervaringen uit te wisselen, en aan de slag te gaan met de beschikbare instrumenten. Daar kunnen we trots op zijn.

Nu mijn dochter nog leren hoe ze haar eigen billen afveegt…

Femke Polman is projectleider i-NUP Academy bij Operatie NUP, een programma dat door KING wordt uitgevoerd in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Reacties (10)

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gesteld om spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.